Percheziţii, identificarea a peste 1.000 de trimiteri poştale şi tone de tutun confiscate în cauza privind destructurarea unei reţele româno-bulgare de contrabanda cu tutun

2023-08-28T12:18:27+03:0026 August 2023|Comunicate de presă, Știri|

În continuarea dosarului penal privind destructurarea unei reţele de contrabandă cu produse din tutun, poliţiştii de frontieră din cadrul structurii centrale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat, aseară, 3 noi percheziţii la locaţii situate pe raza judeţului Călăraşi, în vederea alcătuirii materialului probator privind săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare.

În fapt, în perioada 21.08.2023 – 24.08.2023, organele de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române împreună cu inspectori ai Direcției Regionale Vamale București – Echipe Mobile și lucrătorii specializați din cadrul Jandarmeriei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au continuat activitățile procedurale în cauză, efectuând noi percheziții domiciliarereținând mai multe trimiteri poștale și derulând controale la sediul unei societăți comerciale.

Consecutiv acestora, au fost descoperite două instalații de procesare clandestină a tutunului și peste 2000 de kilograme de tutun, dintre care aproximativ 600 de kilograme era deja prelucrat pentru a fi apt de fumat, căzând sub incidența prevederilor art. 452, alin. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Astfel, în urma tuturor activităților au fost indisponibilizate peste o tonă de tutun prelucrat, aproape 11 tone de tutun frunză2875 de găleți din plastic și 6 unități clandestine în care se desfășurau diferite procese de prelucrare a tutunului în condiții total insalubre, de natură a aduce vătămări sănătății persoanelor care ar fi urmat să consume produsul impropriu rezulat. Tutunul era prelucrat prin utilizarea unor tocătoare confecţionate special în ateliere de către persoane specializate în strungărie care asigurau inclusiv piesele de schimb pentru utilajele realizate.

Mai multe detalii aici: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i–34516.html

Go to Top