Continuă consolidarea mecanismelor de combatere a contrabandei și fraudei la graniță: două scanere puse în funcțiune la Biroul Vamal Albița

2024-06-04T20:57:10+03:004 June 2024|Comunicate de presă, Știri|

La două săptămâni de la punerea în funcțiune a primului scaner din cele 26 la biroul vamal Galați-Giurgiulești, se inaugurează, la cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova, încă două noi sisteme de scanare cu raze X.

Aceste două scanere vor permite un control vamal mai rapid și mai precis al bunurilor aflate atât în camioane, cât și în mijloacele de transport persoane. Unul este relocabil și va fi utilizat pentru controlul autoturismelor, în vreme ce al doilea este o noutate, fiind un scaner mobil ce permite verificarea camioanelor.

Această măsură vine ca parte a unui efort mai larg al Ministerului Finanțelor de a moderniza infrastructura vamală pentru a asigura o gestionare eficientă a frontierelor în interesul securității naționale și a pentru a consolida mecanismele de combatere a contrabandei și fraudei la granițe.

Prin utilizarea echipamentelor de scanat se poate face inspectarea containerelor pentru mărfuri sau interiorul coletelor/bagajelor fără deschiderea acestora. Selecția pentru control prin scanare va fi efectuată în urma analizei de risc realizate  pe baza informațiilor disponibile la nivelul autorității vamale.

Mai multe detalii aici: https://www.customs.ro/noutati/continua-consolidarea-mecanismelor-de-combatere-a-contrabandei-si-fraudei-la-granita-doua-scanere-puse-in-functiune-la-biroul-vamal-albita?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2UDhQ_Y3k81S5zyzatSNsxavvoy2_nBk7Yue7-CilQHqmBJhdXMJfp9Mw_aem_ATIbhY8KSCvL8c1vLdvc26ccrMU0ugbaKYmAXFJxmG4LOO2Ai6wohWZwPbz8bnwmZEQEsC9qtwyAZlLo6GtL06X0

Go to Top