Topul marilor capturi de țigări de contrabandă și povestea fără sfârșit fericit a scannerelor din vamă

2020-09-08T10:45:17+03:008 September 2020|Știri|

Contrabandiștii nu au stat ”la izolare” în aceste luni, ci au tot încercat să introducă țigări în țară, dovadă fiind și că cea mai mare captură a fost de peste 150.000 de țigări. Contrabanda a fost inclusă în Strategia Națională de Apărare a țării pe motiv că dăunează grav bugetului de stat, iar în articol puteți citi despre cele mai mari capturi făcute la vamă, despre scandalul scannerelor, despre modurile de operare ale infractorilor și despre zonele unde contrabanda este mai intensă.

Ce este contrabanda și ce produse se pretează

Contrabanda constă în introducerea sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Se pretează pentru contrabandă produsele cu accize mari, precum țigările, alcoolul sau combustibili.
Contrabanda este o infracțiune gravă, deoarece presupune introducerea în țară a unor bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, iar această introducere este ilegală, fie pe lângă punctele de frontieră, fie prin punctele de frontieră, dar prin sustragerea de la controlul vamal.
Go to Top