Contrabanda cu țigarete a scăzut în perioada pandemiei

2020-09-04T12:20:42+03:004 September 2020|Știri|

Ultimele date ale companiei de cercetare Novel Research arată un nivel al pieței negre a țigaretelor de 7,7% din totalul consumului, în scădere față de 12,1%, cât s-a înregistrat la începutul anului, înainte de declararea pandemiei, potrivit unui comunicat de presă.

„Această scădere a pieței negre are loc într-un context special, cel al restricțiilor de circulație impuse la granițe după declanșarea pandemiei. Ne bucură însă faptul că Strategia Națională de Apărare a Țării 2020-2024 recunoaște contrabanda ca fiind o amenințare la adresa securității naționale. Sperăm să vedem un plan de acțiuni concrete care să permanentizeze scăderea pieței negre, pentru că mai puțină contrabandă înseamnă mai mulți bani la bugetul statului și mai puțină criminalitate organizată. În 2019, pe fondul unei scăderi similare, British American Tobacco a plătit peste 9 miliarde de lei la bugetul de stat, în creștere cu 19% față de anul precedent”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice, British American Tobacco.

Mai multe detalii: https://financialintelligence.ro/novel-research-contrabanda-cu-tigarete-a-scazut-in-perioada-pandemiei/

 

Go to Top