Stop Contrabanda Agregator de informaţii în timp real despre contrabanda cu ţigări
În fiecare lună te informăm despre cele mai noi capturi realizate de autorităţile competente si cele mai importante ştiri despre contrabanda cu ţigarete si produse din tutun din Romania.

Email
Mulțumim pentru abonare! Începând cu luna aprilie vei primi lunar cele mai importante informații despre contrabanda cu țigări, capturile înregistrate și eforturile autorităților în acest sens și alte articole și investigații jurnalistice despre acest subiect. Pentru orice sugestie, te rugăm să vizitezi secțiunea CONTACT

Adrian Georgescu: Nu interziceți, preveniți!

26 Iun 2017
Adrian Georgescu: Nu interziceți, preveniți!

Al doilea efect, de data aceasta economic, este încurajarea contrabandei. E problema statului New York, de pildă, unde accizele pentru țigări sunt de aproape 20 de ori mai mari față de cele din Virginia, ceea ce a dus la dezvoltarea rețelelor de contrabandă. Sau în Australia, unde un pachet de țigări costă de vreo șapte ori mai mult decât în nu foarte îndepărtata Chină. România, unde prețurile la țigări sunt net mai mari decât în țările învecinate de la nord și est, e într-o situație asemănătoare. Având de gestionat acest dezechilibru, n-ar trebui ca statul român să mărească proporțional, din banii luați din accize, și sumele alocate pazei și controalelor la frontieră?

Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://adriangeorgescu.ro/2017/06/23/nu-interziceti-preveniti/#more-24822